پنج شنبه 25 مرداد 1397 03:13:17

 

 

 

  

 

 

 

   

 

  

 

   

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اخبار سوادکوه
چاپ

کد خبر : 47850

تاریخ انتشار : 09/12/1396 - 10:07

پژوهشگر فرهنگ و آداب و رسوم مازندرانی:

گندم سبز نکنیم و آن را دور نریزیم

پژوهشگرفرهنگ و آداب و رسوم مازندرانی گفت: بهتر است به جای گندم یا عدس که غذای اصلی مردم است، تخم شاهی یا هرنوع سبزی دیگر را در ظروف یا گلدان سفالی سبز ‌کنیم و آن را دور نریزیم بلکه مصرف ‌کنیم.

گندم سبز نکنیم و آن را دور نریزیم

به گزارش سوادکوه آنلاین به نقل از بلاغ، شاید زیباترین ویژگی سفره هفت سین را می‌توان به وجود سبزه آن دانست، به این دلیل که سبزه با رنگ و طراوت خود دلها را شاد می‌کند.

سبز کردن گندم برای قرار دادن در سفره هفت سین در ایام عید یک سنت دیرینه است، اما در این میان برخی افراد حجم زیادی از گندم و عدس را سبز می‌کنند که در روز آخر عید نیز آنرا دور می‌ریزند.

این کار علاوه بر اینکه سبب هدر رفت حجم زیادی گندم می‌شود، در محیط زیست و خیابان‌ها نیز رها و در بیشتر مواقع زیر چرخ خودروها از بین می‌روند.

پژوهشگرفرهنگ و آداب و رسوم و نویسنده در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه هر کیلو بذر هم برای تبدیل شدن به سبزه نیاز به 1500 لیتر آب دارد، گفت: با این حساب سالیانه 4 تا 6 میلیارد لیتر آب برای کاشت سبزه عید هدر می‌دهیم.

فریده یوسفی سوادكوهی با اشاره به سنت دیرینه سبزه اظهار کرد: ایرانی‌های سراسر دنیا هرساله پیش از نوروز سبزه، سبز می‌کنند و این رسم هرسال به شکل‌‌های جدیدتر و تجملاتی‌تر درمی‌آید، حتی در بین بعضی از اقوام ایرانی به تعداد فرزندان و نوه‌های خانواده، سبزه می گذارند.

وی تصریح کرد: براساس گزارش مرکز آمار ایران بیش از 24 میلیون خانوار ایرانی داریم اگر هر خانوار فقط پانصدگرم گندم برای اینکار صرف کند، مقدار دوازده هزار تن گندم به این ترتیب دور ریخته می‌شود. 

این پژوهشگر فرهنگ و آداب و رسوم خاطرنشان کرد: فلسفه سبزه در زمان هخامنشیان و پیشتر از آن، این بود که برای فهم سازگاری شرایط جوی با کشت غلات در سال کشاورزی پیش رو در هفت سرستون کاخ هفت نوع غله می‌کاشتند. هرکدام که رشد بهتری داشت، برای کشت اصلی آن سال انتخاب می‌شد.

یوسفی افزود: بنابر این امروزه با پیشرفت علم کشاورزی نیازی به اینکار نیست. پس بهتر است به جای گندم یا عدس که غذای اصلی مردم است، تخم شاهی یا هرنوع سبزی دیگر را در ظروف یا گلدان سفالی سبز ‌کنیم و آن را دور نریزیم بلکه مصرف ‌کنیم. با اینکار هم به سنت عمل کرده و هم باغچه کوچکی در تراس خانه‌مان خواهیم داشت. 

وی در پایان گفت: بیایید آیین‌ها را کاربردی‌تر وارد زندگیمان کنیم تا ماندگاری بیشتری داشته باشند.

به گزارش بلاغ، کاشت انواع سبزی مانند تره تیزه هم می‌تواند جایگزین خوبی برای سبزه گندم و عدس باشد که افراد باید برای این‌کار بذر سبزی‌ها را در ظرفی که یک وجب خاک دارد قرار دهند، تا سبز شود.

با سبز شدن بذر سبزی‌ها بعد از استفاده آنها بر سر سفره عید نوروز می‌توان این سبزی‌های خوراکی را مصرف کرد و اسرافی در این بین رخ نخواهد داد.



دیدگاه شما در مورد : گندم سبز نکنیم و آن را دور نریزیم

گندم سبز نکنیم و آن را دور نریزیم