دوشنبه 01 مرداد 1397 16:27:53

 

 

 

  

 

 

 

   

 

  

 

   

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اسلاید شو
چاپ

کد خبر : 45821

تاریخ انتشار : 04/02/1396 - 07:06

به بهانه آغاز فصل کشت برنج در مازندران

«برنج» محصولی استراتژیک و نیازمند حمایت مسؤولان/ مازندرانی‌ها با رنج برنج را نگه می‌دارند

کار زراعت برنج در اراضی شالیزاری مازندران از قبل از عید شروع شد اما به تأکید کارشناسان، مسؤولان از هم‌اینک باید برای بازرگانی، خرید تضمینی، جلوگیری از واردات بی‌رویه و حمایت اصولی از کشاورزان برنامه‌ریزی داشته باشند.

«برنج» محصولی استراتژیک و نیازمند حمایت مسؤولان/ مازندرانی‌ها با رنج برنج را نگه می‌دارند

به گزارش سوادکوه آنلاین به نقل از بلاغ، تولید برنج در ایران هرساله به بیش از سه میلیون تن شلتوک و حدود دو میلیون تن برنج سفید می‌رسد و در این میان استان‌های گیلان، مازندران و گلستان مهم‌ترین قطب‌های تولید برنج کشور محسوب می‌شوند و ۴۲۲ درصد برنج کشور در مازندران تولید می‌شود.

مازندران قطب تولید برنج در کشور

استان مازندران با داشتن ۳۸درصد سطح زیر کشت و ۴۲درصد تولید برنج کشور، تأمین‌کننده اصلی برنج کشور است و هرسال حدود ۱.۴میلیون تن شلتوک در مازندران تولید می‌شود.

محمد کمالی یک شالی‌کار مازندرانی، گفت: بهار را می‌توان در مزارع شالی حس کرد و مزارع با شخم و شیار، جان تازه‌ای می‌گیرند و روزی کشاورز از این مزارع به دست می‌آید.

وی از کهنه‌شدن برخی مشکلات شالیکاران گلایه کرد و خواهان تدبیر مسئولان امر شد و اظهار کرد: گرانی هزینه‌های تولید، نهاده‌های کشاورزی و … کشاورز را می‌آزارد و سبب مقرون به‌صرفه نشدن کشاورزی می‌شود.


لزوم برنامه‌ریزی مسئولان جهت حمایت از تولید

کار زراعت برنج در اراضی شالیزاری مازندران از قبل از عید شروع شد اما به تأکید کارشناسان، مسئولان از هم‌اینک باید برای بازرگانی، خرید تضمینی، جلوگیری از واردات بی‌رویه و حمایت اصولی از کشاورزان برنامه‌ریزی داشته باشند.

همچنین دو استان مازندران و گیلان به دلیل شرایط آب و هوایی می‌توانند به‌عنوان مهم‌ترین مرکز توریسم در کشور تداعی شوند که این امر به‌تدریج سبب تغییر کاربری، ساخت ویلا، کارگاه و مراکز توریستی می‌شود، لذا جهت برون‌رفت از این خطر جدی باید درآمد اقتصادی کشاورزان را افزایش دهیم و از هزینه‌های اضافی تولید برای کشاورزان بکاهیم.

حسن عنایتی مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران، گفت: در حال حاضر ۱۴۸هزار و ۶۵۴ هکتار معادل ۷۱درصد از شالیزارهای مازندران شخم و شیار و ۱۹۸هزار و ۱۰۰ هکتار معادل ۴۷ درصد آب تخت اولیه شد.


شالیکاران به‌سوی بیمه محصولان خود بپردازند

وی بیا بیان اینکه تاکنون پنج هزار و ۹۰۵ هکتار از شالیزارهای استان زیرپوشش بیمه کشاورزی قرارگرفته است، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۷۹ نمونه خاک برای آنالیز به آزمایشگاه‌های خاک‌شناسی ارسال شد.

این مسئول بابیان اینکه ۸۵ درصد آب‌بندان‌های استان در حال آبگیری است، گفت: با توجه به آغاز کشت برنج در استان به نظر می‌رسد مشکل منابع آبی برای کشت برنج وجود نداشته باشد.
طبق پیش‌بینی جهاد کشاورزی مازندران امسال ۶۰هزار هکتار از شالیزارهای استان به زیر کشت مکانیزه می‌رود.

عزیز الله شهیدی‌فر معاون جهاد کشاورزی مازندران گفت: پارسال ۵۰۰هزار هکتار از زمین‌های استان مازندران به‌صورت مکانیزه نشاء کاری شد که پیش‌بینی امسال برای کشت مکانیزه برنج ۶۰ هزار هکتار است.

وی بابیان اینکه بسیاری از شالی‌کاران با در اختیار گرفتن سبدهای مخصوص خزانه گیری برنج، نشاء مکانیزه را انجام می‌دهند، بیان کرد: در حال حاضر سه هزار دستگاه نشاء کار در استان وجود دارد.

معاون جهاد کشاورزی مازندران بابیان اینکه به‌طور متوسط یک‌میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون تومان هزینه تولید بوته نشا ء و انجام نشاکاری مکانیزه برای هر هکتار از طریق بانک نشاء است، گفت: ازآنجایی‌که خزانه گیری برنج در سه سال اخیر باهدف کشت دوم از اواخر اسفند هرسال آغاز می‌شود، بانک نشاء برخلاف خزانه گیری سنتی بدون توجه به تغییرات آب و هوایی، بدون دغدغه فعالیت خود را انجام می‌دهد و نشاء برنج در بانک نشاء در فضای سربسته با استفاده از خاک و آبیاری قطره‌ای و در دمای مناسب رشد پیدا می‌کند و انجام نشاء آن فقط از طریق دستگاه نشاء کار میسر است.


۹۰ درصد زمین‌های مازندران آب تخت و خزانه گیری شده است

شهیدی فر بابیان اینکه در حال حاضر شالی‌کاران مازندران سخت مشغول شخم و شیار و آب تخت کردن زمین هستند، گفت: تاکنون ۹۰ درصد زمین‌های استان آب تخت و خزانه گیری شده است.

به گزارش خبرنگار ما، هم‌زمان با شروع فصل جدید کشت و کار شالیزاری، انواع طارم محلی و هاشمی هر کیلوگرم ۱۰ هزار و ۳۴۰ تومان، بینام کشت دوم ۱۰ هزار و ۷۶۰ تومان، شیرودی ۶ هزار و ۶۷۰ تومان، ندا ۶ هزار و ۲۲۰ تومان و فجر هفت هزار و ۵۴۰ تومان در بازار خریدوفروش می‌شود.

سالانه دو میلیون و ۹۰۰ هزار تن مصرف برنج کشور است و از این میزان یک‌میلیون و ۹۰۰ تا دو میلیون تن در کشور تولید می‌شود که سهم استان مازندران از این میزان یک‌میلیون و ۲۵۰ هزار تن است و حدود یک‌میلیون تن آن باید در فصل‌های غیر از برداشت محصول برنج از طریق واردات تأمین شود و بقیه نیز از طریق استان‌های دیگر تأمین می‌شود.



دیدگاه شما در مورد : «برنج» محصولی استراتژیک و نیازمند حمایت مسؤولان/ مازندرانی‌ها با رنج برنج را نگه می‌دارند

«برنج» محصولی استراتژیک و نیازمند حمایت مسؤولان/ مازندرانی‌ها با رنج برنج را نگه می‌دارند