
سوادکوه- البته نه اینکه این حرفها تازگی دارد برای ما، نه! اما به مصداق آن ضربالمثل قدیمی «حدیث خیر تو آن به، که دشمنت گوید» این سخنان به غایت مسرتبخش است. البته نه آنکه فقط آنها ما را خوشحال کنند و ما هم هیچ عکسالعملی نشان ندهیم. بالاخره به قول معروف «چیزی که عوض دارد، گله ندارد» ضمن آنکه در بسیاری از موارد آمریکاییها عوض حرفهای ما را دادهاند. مثلا اگر یک روز رئیسجمهور ما گفت: «هم چرخ سانتریفیوژ بچرخد و هم چرخ زندگی مردم» و این جمله را آنور آبیها کد کردند یا رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت «تحریمها پدر مردم را درآورده است.» یا دیگر روز وزیر صنعت گفت: «کی گفته تحریمها اثر ندارد...» و آن دیگری گفت «این چه هوایی است؟ آلودگی هوا کار تحریمهاست.» و حتی این آخری که گفته بود «رونق سینما و فرهنگ و ارشاد اسلامی منوط به رفع تحریمهاست.» و الخ... بنا بر آنکه هر دیدی یک بازدیدی دارد لذا آمریکاییها هم از خجالت دولت آنتیتحریم درآمدند و طی روزهای اخیر افاضاتی فرمودند که ایکاش مسؤولان ما در آن قدری تامل میکردند.
کاش قدری در این مساله میاندیشیدند که چرا اوباما گفت: «اگر توافق نمیشد، تحریمها کارآیی خود را از دست میداد.» یا چرا همین پرزیدنت مودب و باهوش در جایی دیگر گفت: «واقعیت این است که با تحریم نمیتوان ایرانیها را تسلیم کرد.» یا چرا چندی پیش جان کری گفت: «اگر توافق را رد کنیم دیگر دلار ارز اصلی دنیا نخواهد بود...» کاش آنهایی که شعار نه غزه نه لبنان میدادند و اتفاقا از توافق هم سرمست هستند این دو جمله اوباما را میشنیدند که گفت: «اگر توافق رد شود، باید خود را برای جنگ آماده کنیم و اگر جنگ شود این تلآویو است که توسط حزبالله موشکباران میشود و نه نیویورک.»
کاش روشنفکرانی که روزی سرمایهگذاری روی نیروهای مومن و انقلابی جنوب لبنان یا حتی سوریه را عامل انزوای جمهوری اسلامی معرفی میکردند، امروز میدیدند که از مهمترین اهرمهای فشار ما بر دشمن موشکهای حزبالله است و نه دیپلماسی فلان. البته میدانیم که بعضی معتقدند موشک اقتدار نمیآورد!
کاش عدهای میفهمیدند که وقتی گفته شد عمده تحریمها پس از فتنه 88 اعمال شد و این تحریمها اساسا هستهای نیست و دستهای پشتپرده وطنفروشان کودتاگر ساندویچ خور دانشگاه آزاد لندن برو در کار است، به جای آنکه گویندگان را به افراطیگری و دلواپسی متهم کنند، قدری میاندیشیدند تا امروز با حرفهای مایکل لدین که صراحتا اعلام کرد: «ایجاد تحریمها در ایران برای حمایت از سبزها بود.» سیاهی به زغال نماند.
البته با وجود همه این حرفها تجربه نشان داده گوش بعضی آقایان به این اعترافات بدهکار نبوده و نیست و اصلا مهم نیست این حرفها را فلان نماینده مجلس ایران زده یا رئیسجمهور ایالات متحده. سرخوشی از توافقنامه بیشتر از این حرفهاست! راستی! همه این جملات را نقل کردیم، این آخری را هم میگوییم اما بدون توضیح؛ این بار برای مردم و نه مسؤولان، جملهای که شاید لبیکی بود به سخنان ظریف در شورای راهبردی سیاست خارجی آمریکا. جان کری در دفاع از تصویب توافقنامه در کنگره گفت: «روحانی برای پیروزی در انتخابات به این توافق نیاز دارد»!
منبع : وطن امروز