یکشنبه 14 آذر 1395 11:40:58

 

 

   

 

   

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اسلاید شو
چاپ

کد خبر : 22900

تاریخ انتشار : 24/01/1394 - 10:13

سود به جیب دلالان

نشا و سختی کشت برنج واس‌ماس

زمان کشت برنج در مازندران شروع شده است و شالیکاران شمالی باید در شالیزاراها به‌رنج، برنج را تولید کنند، اما می‌گویند: سختی کاشت برنج واس‌ماس و سودش به جیب دلالان.

نشا و سختی کشت برنج واس‌ماس

سوادکوه- نخستین نشای برنج در زمین‎های کشاورزی روستای طوله‌کلای آمل با حضور مسئولان استانی آغاز شد، 210 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی این استان زیرکشت برنج می‌رود که از این میزان 60 هزار هکتار به‌صورت مکانیزه کشت است و حدود 150 هکتار از شالیزارهای مازندران قرار است با دستان زنان و مردان این سرزمین سبز شوند و سپس سر سفره‎های ایرانیان بدرخشد.

برنج محصول استراتژیک است که چرخه تولید آن حدود 6 ماه طول می‌کشد و در این مدت از مرحله کاشت، داشت و برداشت، کشاورزان نیز همانند نشای سبز برنج باید در آب بمانند، تا دانه‌های «بینج»، سرسبزیش را از غلاف سخت بیرون آورد و تا رسیدن به مرحله نشا نیز کشاورزان باید رنج خاص خود را تحمل کند.

استاندار مازندران در مراسمی نمادین همراه کشاورزان شد، تا مراسم کشت شالی به صورت رسمی در استان کلید بخورد، اما کشاورزان از امروز نگران هستند، نگران از اینکه نشای نازک کاشته شده در زمین کشاورزی به خاک زمین شالیزاری می‎چسبد یا نه، نگران از اینکه آیا آب مورد نیاز زمین کشاورزی‎اش تأمین می‎شود، نگران اینکه آیا کارگران به موقع می‎آیند، نگران از اینکه آب مورد نیاز زمین شالیزاری کم و زیاد شود چه بلای سر کشتش می‎آید، وجین، درآمدن خوشه‎های طلایی برنج، قد کشیدن ساقه‎ها در نور آفتاب، درو و برداشتن برنج در گرمای تابستان، خرمن‌کوبی برنج، رسیدن به شالیکوبی و گونی‌های برنج ردیف شده در انبار همه و همه نگرانی کشاورزان شالیکار مازندرانی است که از امروز باید لباس خیس و گلی خود را بر تن کند تا اینکه برنج را به خانه بیاورد.

روز جمعه استاندار مازندران به همراه مسئولان وزارت جهادکشاورزی مهمان شالیکاران روستای طوله‎کلای شهرستان آمل بودند، تماشاگر آغاز کار دست به دست شدن سینی نشای برنج که برای کاشتن و دریف شدن در پشت دستگاه مکانیزه کشت برنج باز هم نیازمند همت کشاورزان و کایر آنها برای تولید بود.

بالا بودن سن کشاورزان، مقرون به صرفه نبودن تولید، واردات برنج در فصل برداشت، بالا بودن دستمزد کارگران، گرانی سموم دفع آفات برنج و قیمت‌گذاری نامناسب، نبود سازوکار مناسب برای برای عرضه باز هم موجب نمی‌شود که کشاورز مازندرانی رنج تولید برنج را دوش نکشد.

با حضور ربیع فلاح استاندار مازندران در یکی از روزهای ربیع 94 در کنار فلاح‌های مازندرانی در شالیزارهای آمل امیدواریم نوید خوبی باشد تا کشاورزان مازندرانی در دولت تدبیر امید نگرانی فروش محصولی که به‎رنج تولید می‎شود را نداشته باشند و این کشاورزان نیز در حاشیه نروند و بگوید رنج تولید برنج واس ماس و سودش به جیب دلالان.

نویسنده : سروش مهرپویان
منبع : بلاغ
دیدگاه شما در مورد : نشا و سختی کشت برنج واس‌ماس

نشا و سختی کشت برنج واس‌ماس