یکشنبه 21 آذر 1395 13:21:51

 

 

 

 

   

 

   

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اسلاید شو
چاپ

کد خبر : 21941

تاریخ انتشار : 04/01/1394 - 11:26

دوبار افزایش قیمت در طی یک‌سال هم جواب نداد

سوختگی کیفیت نان مازندران در تنور شعارهای مسئولان

نان، که طی سال 93 دوبار با افزایش قیمت، خشم دندان‌های جویای خود را برانگیخت، اما نتوانست خشم خود را از گرسنگی شکم تهیدستان فرو بنشاند، شعارهای مسئولان در کنترل بر کیفیت پخت خود را نیز سوخته و بی‌اثر می‌بیند.

سوختگی کیفیت نان مازندران در تنور شعارهای مسئولان

سوادکوه- مشکل کیفیت نان و پخت نان غیر مرغوب، همواره خود را با چند مولفه پیوند می‌داد که یکی از آنها، به‌صرفه نبون و قیمت نامتوازن این ماده حیاتی بوده است.

این مشکل در دو درمانگاه سال 93 و با دوبار افزایش قیمت تا حد زیادی درمان شد، اما این بیمار هنوز هم بهبود نیافت و آثار سلامت نیز در رخسار او قابل رویت نیست.

مردم که مصرف کننده روزانه نان در مازندران هستند، در هر بار افزایش قیمت در سال 93، اظهار می‌داشتند که درمان قطعی این بیمار تنها در بالا بردن قیمت نیست و باید بیش از آن، به مولفه‌های دیگر توجه کرد و برای آنها برنامه‌ریزی دقیق به‌عمل آورد.

نظرات و گلایه‌های مردم پس از دوبار افزایش قیمت نان در طول یکسال، درست از آب درآمد و رسیدن نان مثلاً بربری از 350 تومان به 700 تا 750 تومان نیز نتوانست تغییر چندانی در کیفیت نان به‌وجود آورد.

گردشگرپذیر بودن استان و قرار گرفتن مازندران بر سر راه زائران امام رضا (ع)، علاوه بر اهمیت کیفی‌سازی و پخت مرغوب نان، سطح نارضایی مصرف‌کنندگان را از مردم استان به سطح ملی رسانده و حق‌الناس بیشتری را متوجه خبازان، مسئولان، بازرسان و ناظران می‌کند.

خبازان و اعضای اتحادیه مربوطه در مازندران مکرر از نامرغوبی آردهای تخصیصی و تحویلی به نانوایی‎های استان می‎گویند، که به‎طور قطع و در صورت صحت این ادعا، افزایش قیمت نان نمی‌تواند این مشکل را حل کند، آنچنانکه تاکنون و طی دو مرحله افزایش در طول یک‌سال، مشکل مرغوب نبودن نان حل نشد و همچنان به‌عنوان یک موضوع روز باقی مانده است.

با توجه به تائید افزایش قیمت نان توسط کمیسیون آرد و نان استان مازندران در دو مرحله طی یک‌سال 93، این شوراها باید پاسخ دهد که چرا بدون بررسی علمی با داده‌های ناصحیح به تحلیل افزایش قیمت نان دست یافت و با خارج شدن میلیاردها تومان از جیب مردم، در نهایت به این نتیجه رسید که نامرغوبی نان در مازندران، دلایل دیگری دارد.

سال‎های قبل، تولید صنعتی نان مصرفی به‎عنوان راه‎حلی برای کیفیت و کاهش هزینه‎های تولید نان تجویز شد و متعاقب آن، سرمایه‎گذاری هنگفتی هم از سوی بخش خصوصی به‎عمل آمد ولی بعدها با دلایل اعلام‎نشده، سیاست حمایت از تولید صنعتی مهجور ماند و آن واحد صنعتی قادر به رفع بخش اعظم مشکلات نان در مازندران بود، امروزه با درصد ناچیزی از ظرفیت تولید مشغول کار است، که با وضعیت کنونی بی‌حمایتی، امکان تعطیلی این واحد بزرگ‎تر نیز وجود دارد.

نظارت بر فعالیت خبازان و بازرسی‌های مستمر و فراگیر که هر چند وقت یک‎بار با بالا رفتن اعتراضات مردم، مورد توجه آقای استاندار و رئیس کمیسیون آرد و نان مازندران قرار می‌گیرد، واقعاً تاکنون جدی گرفته نشده و بیش از آن که موثر و بازدارنده باشد، به‌صورت تشریفاتی و فانتزی انجام می‎شود.

وقتی نظارت‌ها غیر سازنده و مکانیزم‎های تولید نان مرغوب هم معیوب باشد، مردم هم که نتوانند برای هر خرید خود با خبازان درگیر شوند، افزایش و انباشت نارضایی‎های مردم برای نظان اسلامی ما، نازیباست و برای دولت‎ها هم بسیار زیان‎بار و خسارت‎آفرین است.

حال که با آغاز سال نو، حجم مسافران و مهمانان در مازندران به فراتر از 10 میلیون نفر خواهد رسید، مسئولیت مدیر ارشد استان و مجموعه تحت مسئولیت آقای استاندار چندصد برابر شده تا پاسخگوی حق‎الناس باشند.


منبع : بلاغ
دیدگاه شما در مورد : سوختگی کیفیت نان مازندران در تنور شعارهای مسئولان

سوختگی کیفیت نان مازندران در تنور شعارهای مسئولان